Våra produkter

drosselmeyer

Namnet Drosselmeyer kommer från vår första produkt, nötknäpparen. Drosselmeyer är en karaktär i Nötknäpparen.

Våra produkter är uppfinningar baserade på redan existerande produkter men med en förbättrad funktionalitet. Alla våra produkter är lösningen på ett problem.

orb ljusstake

0396

Idén kom till mig när jag la märke till att ett ljus som sitter i en vinflaska kan brinna hela vägen ner. Det kan rinna en del och är kanske inte den mest estetiskt tillfredsställande men jag bestämde mig ändå för att uppfinna en ljusstake som får ljuset att brinna på ett så effektivt sätt som möjligt. Hållaren är också designad för att vara så stabil som möjligt samtidigt som den tillåter både stearinljus och värmeljus. Ljusen brinner ner helt, inget stearin spills och man behöver inte rengöra hållaren.

Material: Fast gjurtjärn
Färg: Gjutjärn
Mått: H 8cm B 8cm
Bruksanvisning: Link to video
Pris: 295 sek

tesil

0385

Drosselmeyers Tésil är en simpelt elegant sked med ett glidande lock med mikrohål som fungerar med de mest finkorniga téerna. Dra locket tillbaka och fyll med ditt favorit té.

Statistiskt sett, om du inte dricker vatten så dricker du antagligen té – så det ska inte vara jobbigt att göra det. Utmaningen var att skapa en tésil som var så enkel att göra ren som att fylla. Min tésil behövde också fungera med många olika sorters té. Även de mest finkorniga varianterna som oftast läcker ut i tévattnet. Och när du väl har fått den önskade styrkan på ditt té så är det bara att lägga den direkt på bordet.

 

Material: Rostfritt stål och svart polykarbonatsked
Färg: Svart med silverlock
Mått: H 15cm B 3cm
Bruksanvisning: Link till video

nutcracker

0375

Nötter är perfekta som goda, hälsosamma snacks men de kan vara riktigt svåra att knäcka. Utmaningen var att uppfinna en nötknäppare som gjorde det hårda jobbet åt en samt samlade upp skalet. Den behövde kunna knäcka alla sorters nötter och det skulle inte finnas någon risk att klämma sig. Jag provade många olika designer, men en dubbel hävstång integrerad med en konformad tub blev tillslut den bästa lösningen. Det tog ett tag att få det rätt, men det är okej för den är gjord för att hålla en livstid.

Den prisbelönta Drosselmeyer Nötknäpparen gör det lätt för alla att knäcka nötter. Man lägger en nöt i konen, täcker över toppen och pressar ihop handtaget. Perfekt krossade nötter utan att det blir en röra.

Material: Formgjuten Zink
Färg: Röd, Svart and Grå
Mått: H 11cm B 5cm
Bruksanvisning: Link to video
Pris: 390 sek

istråg

0406

Drycker ska antingen vara kokheta eller iskalla, inte någonstans i mitten. Det menas med att man på sommaren använder sina istråg i princip varje dag, så man vill att det ska vara lätt och smidigt!

Utmaningen var att skapa en design som gjorde det lätt att få ut iskuberna, både en och en eller allihop på en gång och detta löste vi genom att skapa stora hål med en matt finish. Vi ville även att de skulle vara lätta att stapla i frysen men att man även kan få de att sitta tätare ihop vid förvaring.

Material: Matsäker polypropen

Färg: Svart, vit & lime

Mått: H 21cm W 11cm

Pris: 200 sek

skaldjurstång

0401

Drosselmeyers Skaldjurstång är det ultimata verktyget när du äter kräftor, krabba eller hummer. Sätt klon i den tandade käken och pressa ihop handtaget. Skalet skärs lätt sönder utan att skvätta ner dina kläder.

Utmaningen när jag skapade skaldjurstången var att den skulle kunna knäcka de hårdaste skalen med minsta ansträngning och utan att det skvätte. Jag testade alla möjliga variationer men den bästa lösningen visade sig vara en dubbel hävstångsrörelse som gav ihoppressningen och superstyrka. Efter ett tag kom jag på lösningen för Drosselmeyer Skaldjurstång som är vacker, ren och effektiv.

Material: Rostfritt fjäderstål
Färg: Silver
Mått:  H 17cm B 8cm
Hur man använder den: Link till video