Nötknäpparen

tesilen

0375

Material: Formgjuten Zink
Färg: Röd, Svart and Grå
Mått: H 11cm B 5cm
Bruksanvisning: Link to video
Pris: 350 sek

 

Nötter är perfekta som goda, hälsosamma snacks men de kan vara riktigt svåra att knäcka. Utmaningen var att uppfinna en nötknäppare som gjorde det hårda jobbet åt en samt samlade upp skalet. Den behövde kunna knäcka alla sorters nötter och det skulle inte finnas någon risk att klämma sig. Jag provade många olika designer, men en dubbel hävstång integrerad med en konformad tub blev tillslut den bästa lösningen. Det tog ett tag att få det rätt, men det är okej för den är gjord för att hålla en livstid.

Den prisbelönta Drosselmeyer Nötknäpparen gör det lätt för alla att knäcka nötter. Man lägger en nöt i konen, täcker över toppen och pressar ihop handtaget. Perfekt krossade nötter utan att det blir en röra.

 

0385

Material: Rostfritt stål och svart polykarbonatsked
Färg: Svart med silverlock
Mått: H 15cm B 3cm
Bruksanvisning: Link till video
Pris: 150 sek

Drosselmeyers Tesil är en simpelt elegant sked med ett glidande lock med mikrohål som fungerar med de mest finkorniga teerna. Dra locket tillbaka och fyll med ditt favorit te.

Statistiskt sett, om du inte dricker vatten så dricker du antagligen te – så det ska inte vara jobbigt att göra det. Utmaningen var att skapa en tesil som var så enkel att göra ren som att fylla. Min tesil behövde också fungera med många olika sorters te. Även de mest finkorniga varianterna som oftast läcker ut i tevattnet. Och när du väl har fått den önskade styrkan på ditt te så är det bara att lägga den direkt på bordet.

orb ljusstaken

skaldjurstången

0396

Material: Fast gjutjärn
Färg: Gjutjärn
Mått: H 8cm B 8cm
Bruksanvisning: Link to video
Pris: 295 sek

Idén kom till mig när jag la märke till att ett ljus som sitter i en vinflaska kan brinna hela vägen ner. Det kan rinna en del och är kanske inte den mest estetiskt tillfredsställande men jag bestämde mig ändå för att uppfinna en ljusstake som får ljuset att brinna på ett så effektivt sätt som möjligt. Hållaren är också designad för att vara så stabil som möjligt samtidigt som den tillåter både stearinljus och värmeljus. Ljusen brinner ner helt, inget stearin spills och man behöver inte rengöra hållaren.

0401

Material: Rostfritt fjäderstål
Färg: Silver
Mått:  H 17cm B 8cm
Bruksanvisning: Link till video
Pris: 460 sek

Drosselmeyers Skaldjurstång är det ultimata verktyget när du äter kräftor, krabba eller hummer. Sätt klon i den tandade käken och pressa ihop handtaget. Skalet skärs lätt sönder utan att skvätta ner dina kläder.

Utmaningen när jag skapade skaldjurstången var att den skulle kunna knäcka de hårdaste skalen med minsta ansträngning och utan att det skvätte. Jag testade alla möjliga variationer men den bästa lösningen visade sig vara en dubbel hävstångsrörelse som gav ihoppressningen och superstyrka. Efter ett tag kom jag på lösningen för Drosselmeyer Skaldjurstång som är vacker, ren och effektiv.