Allt startade med en nöt som behövde knäckas. Drosselmeyers grundare och innovatör Erik von Schoultz slogs av hur svårt det var att använda en traditionell nötknäppare – en otrolig kraft krävs och det är ett skräpigt jobb. Detta ledde till Drosselmeyers första produkt, vår Nötknäppare som har vunnit Smartson’s “Best in Test”-pris tre år i rad, finns med på Nationalmuseums permanenta utställning, hittas på MoMA i New York och säljs i 19 länder. Vad som i början handlade om att knäcka en nöt påbörjade en process som idag utgör hela grunden för Drosselmeyers designstudio.

“Om vi inte kan göra det bättre, så gör vi det inte alls”

Drosselmeyers designfilosofi är grundad på den enkla tanken att design och funktion är två lika viktiga delar av en produkt. När vi tar oss an en ny produkt ser vi det som en fantastisk utmaning att inte bara förhöja livslängden och användarvänligheten av en kanske förbisedd produkt, utan också en möjlighet att skapa ett vackert föremål att ha i hemmet.

Med en process som på ett naturligt sätt leder designens utveckling, testar vi oss noggrant fram och väljer bara att skicka det vi är riktigt stolta över till produktion. Idag erbjuder vi en handfull produkter som genomgått vår långa designprocess. Vår ständigt växande produktportfölj innehåller produkter som kommer med löftet om att de ska fungera, underlätta och hålla i tiden.

Vi skapar vackra, funktionella verktyg att ha ståendes framme i hemmet. Drosselmeyer är ingen vanlig designstudio. Vi är ett företag av design-visionärer, nötknäckare och innovatörer med en strävan att ständigt utveckla och förbättra vardagsföremål och försköna hemmet. Vem vet vilken nöt vi knäcker härnäst?