Posted on

Jobbet som Innovatör

Allt i den tid vi lever i går så otroligt fort och vi blir uttråkade så fort något inte gör det. Produkter produceras på löpande band och vi konsumerar så mycket innehåll att vi knappt kan komma ihåg något efteråt. Men att det ändå i denna snabba värld finns plats för varumärken som har en lång och noggrann designprocess, det tycker vi är fantastiskt!

I den här videon berättar vi mer om vad det är Drosselmeyer gör och hur vår grundare Erik von Schoultz tänker när han skapar en ny produkt.

Posted on

Maison&Objet Paris

I september åkte vi iväg på en resa till Paris för att besöka interiördesignsmässan Maison&Objet i Paris. Vi fick träffa våra franska distributörer vilket var otroligt värdefullt och sedan fick vi såklart också kika runt en hel del på mässan. Det var så inspirerande att gå runt och titta på de andra utställarnas montrar eftersom vi både fick ta del av de kommande trenderna samt se vad folk intresserade sig för.

Vi fick verkligen alla den där extra dosen av passion och kreativitet som man behöver ibland. Inte minst när vi strosade runt på Paris gator, åt god mat och drömde om ett framtida Drosselmeyer kontor i Marais!

Här kommer lite bilder från vår resa.

Våra vänner på Klong ställde ut. Och här ovan har vi en favorit från Tom Dixon.Och den här fåtöljen måste man väl bara ha hemma i vardagsrummet?

Posted on

Varumärket Drosselmeyer

Sen i januari har vi på Drosselmeyer jobbat hårt för att utveckla vårt varumärke och hitta tillbaka till våra rötter. Det är så oerhört lätt att man som företag börjar tumma på saker som är viktiga för att tillfredsställa andra. Självklart är det a och o att tillfredsställa ens kunder men det är så viktigt att kunna stå för det man gör för annars är man ju faktiskt bara ett av alla företag. Då är vi ju inte Drosselmeyer längre.
Hur som helst så har vi under dessa månader kommit väldigt långt i arbetet med vårt varumärke genom ett flertal workshops och en hel del arbete med oss själva. Vi har bland annat gjort om vår hemsida, strukturerat om sättet vi jobbar med våra kunder samt satsat på att bli mer digitala. Det är så oerhört kul att äntligen ha kommit till den punkten där vi kan börja dela med oss av vår resa och våra framsteg.
Nu när vi är igång med hemsidan tänkte vi att det är dags att visa er vårt samarbete med den fantastiskt duktiga fotografen Fabian Björnstjerna. Han har verkligen lyckats få fram essensen av Drosselmeyer i sina bilder.

Posted on

Följ oss på vår resa

Nu har Drosselmeyer äntligen tagit steget till att starta en blogg. Här kommer du kunna läsa om vad vi har för nya produkter på gång, vad det egentligen är vi gör om dagarna, vilka andra innovatörer man borde ha koll på och allt annat som inspirerar oss!

Följ med oss på vår resa och glöm inte att det alltid går att maila om ni har några frågor, åsikter eller önskningar på framtida produkter. Vad är det du stör dig på i vardagen som du vill förbättra? Låt oss veta genom att maila rebecca@drosselmeyer.se.