About

Mitt namn är Erik von Schoultz och jag är designer och grundare till Drosselmeyer Design Group. Jag föddes i Karlstad 1970 men växte upp i Stockholm. Jag har alltid varit intresserad av problemlösning och efter att jag avslutat min kandidatexamen på Boulder University i Colorado så la jag utbildningen åt sidan och skaffade mig själv lite maskiner. Jag är en självlärd uppfinnare som har passion för att komma fram till nya lösningar på gamla, etablerade produkter.

En av de första utmaningarna jag stötte på var att knäcka en nöt så jag beslutade mig för att börja där. Jag skapade en nötknäppare med en dubbel hävstång som gjorde att det gick lätt att krossa även de hårdaste nötskalen utan att det krävdes så mycket kraft. Drosselmeyers Nötknäppare har vunnit Smartson’s “Best in Test”-pris tre år i rad och säljs i 19 länder.

När jag uppfinner så försöker jag alltid göra en förbättrad funktion av produkter som redan finns på marknaden. Jag börjar oftast med en penna och papper och när jag börjar skapa prototyperna så försöker jag använda så få olika delar som möjligt för att få designen så simpel som det bara går. När man skapar olika prototyper sker ofta misstag och det är ofta misstagen som leder till oväntade upptäckter och möjligheter. Det är en tidskrävande process men det finns inget bättre än när man slutfört en färdig produkt av högsta kvalitet.

Om vi inte kan göra det bättre gör vi det inte alls.